Monday, January 2, 2012

Salah ke?

Hye dear,

Takpasti ada yang baca atau tak...tapi just nak luahkan rasa yang terpendam..ewah..! straight to the point, aku tak reti berbahasa blog, lebih selesa berbahasa biasa..sebab tu la jarang belognye ditulis.

Majlis bertunang dah selesai, tapi mulut-mulut masih berbunyi. Bukan datang dari orang yang aku rapat sangat, tapi dari orang yang taktahu sapa dia sebenarnya.Kenal sehari tapi dia punya cerita heboh sedunia.

Dia cakap majlis tunang dah mcm majlis kahwin..aduh! kene ke aku clarify secara detail tentang majlis tunang tu..takperlukan..! suka hati la kan nak buat mcm mana..yang penting nye semua barang-barang yang guna ms bertunang tu ada kat rumah aku..so, reuse je la kan..pening la pikir orang yang mcm ni. dan aku tak membazir pun tuk majlis bertunang tu.

aku buat secara kecil-kecilan shj, tapi disebabkan family Firdaus tu jenis berkeluarga besar, so majlis tu nampak ramai yang datang...mana taknya lebih 30 buah kereta datang..jemputan aku skit je..jemputan dia yang ramai...panjang plak aku bebel! aduh, tapi memang stress la!

dah, aku malas nak tulis secara detail, nanti kang lain plak ceritanya, lantak la..aku dah unfriend dgn dia..padan muka dia..! jahat kan...hahahah!

dan aku pasti, korang pun bertunang meriah jgk kan, ada pelamin, hantaran, doorgift,makan-makan kan..sama je la apa yang aku buat..tapi tak tahu mana silapnye..ada yang memandang serong.

takpela!
peace yo!

7 comments:

UyaRayza said...

abaikan jer org mcm tue...die jeles la tue mjlis die kecik2 jer..ewah hahahaha..yg penting u hepi ;)

miss puteri said...

ye, put pun sama sebab buat majlis masa raya, n kat kampung, memg jadi macam kenduri besar. semuanya sedara2 aje, takpe je dear. yang pnting bukan guna duit diorg pun kan. Chill!! hee

Cik Eja Ishak said...

huwaaaa! tula..tapi memang sedihla kan..orang tersebut siap post dlm fb tentang maksud tunang ni apa, perlu hebah ke tak, pembaziran semua tu...harusla benda tu tuju dekat i kan..hahahaha!


tapi i dah ok..bila geram, memang perlu tempat tuk luahkan..hehe!

sayang korang!

Fariza said...

MULUT2 org mmg susah nk tutup. biar je ok. nanti lama oklah tu. buat xtau je. masa fariza tunang pun ada yg ckp2, tp wat x reti je, sbb happy dgn majlis, tunang, keluarga, sedara mara dan outdoor. :) kita rasa majlis kita sederhana je, tp org pandang mcm besar bagai kan. hurm... kita tunggu dan lihat giliran mrk kelak. hihihihi

Shakina Farhan said...

buat dunno je..duit kite..masa kian tunang dulu, buat kecik2 pun tak jemput pun menggelepor tak tentu pasal..ni bukan yg rapat..yang kenal gitu2 je..bajet bestfren..abaikan je..mulut org takleh tutup punya..

sarahhernyzar said...

tenang sudah. me pn kene gak dulu masa betunang. ilek jep. kembang lagi ado. lantak laa duit aku. kan... gitu ! hahahhaa.. ilek jep oke. *hugs*

SophoRoSyNe a.k.a cik giRang said...

majlis kite dlu combine skali ngan majlis aqiqah anak sedara..plus buat lepas raya..tu yg nmpk agak merry tu..

ala... dorang tu rajin tlg buat review utk eja.. hohoho... biaq p depa la~ chill sudah.. (^_~)