Tuesday, September 27, 2011

Diet oh Diet

Hye dear,

Korang-korang-korang, korang diet tak nak naik pelamin ni? yehaa! i memang diet ok..tapi diet i memang la tak tahu berkesan ke tak..sebab waktu kerja memang diet gila..Isnin til Jumaat..memang control gila..tapi bila dah balik kampung+jumpa kekasih hati...memang hancur segala diet..lemak cili api daging, ayam sambal, tomyam, aish..semua la..makan mengikut kesukaan hati..bukan ikut keupayaan perut..hehe! *budget perut kecik la tu. i ni bukan la kita berat sangat..tapi tetap nak turun jgk..sebab i nak pipi i cengkung..haha! sebab pipi ni terlalu la bambam sikebabam..hamek ko..sekali senyum mak aih...mcm pau kari ayam sebijik weh!

setat semalam, i dah mula diet carbohydrate..kiranya tak amik sebarang makanan yang mengandungi carbo...mcm nasi,roti, mihun...i ikut style diet atkins. memang ratah lauk jer la plus minum air banyak-banyakkk! kalau tak jadi jgk tak tahu la..i jenis yang malas mengeluarkan peluh tapi rajin mengeluarkan duit untuk membeli makanan..cool kan..hehe!

I teruja gila dengan sorang budak ni..i baca blog dia ni ha blog dia http://www.taknakgemuk.com
..lepas baca terus teruja gila..so setakat dua hari ni..memang i buat la..memang tak amik langsung makanan yang diHARAM kan itu..

So, sesapa yang dok sedang berdiet ni, jom kita cuba diet ni sama2 nak tak? tengok hasil nya..hope i dapat bertahan dan dapat result yang superduper meletups u! hehehe!

ok ni bukti nya budak Dzul ni,


SEBELUM




SELEPAS
Teruja tak, teruja tak,teruja tak?

so apa lagi, jom la kita buat sesama..

1 comment:

anaztasias nora aira said...

nora mula2 diet dear pastu malas hadoi hahaha